Hier is alles anders: https://jong.literairnederland.nl/als-je-aan-alles-moet-wennen/

Hier is alles anders/2023

Recensie Pluizuit.  https://pluizuit.be/boek/hier-is-alles-anders/

Coverafbeelding van: Hier is alles anders

 

Trefwoord(en)
alleen
nieuw
anders zijn
taal
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

 

Kamelie Fantje, een meer dan schattig olifantje, kan moeilijk wennen aan haar nieuwe situatie. Zij is verdrietig om hoe alles hier is. Papa Olifant (of is het mama, dat kan je perfect zelf invullen) troost haar met veel warmte en brengt haar naar school. De weg ernaartoe is ook anders dan Kamelie gewend is. In de nieuwe school bekijkt ze alles van op een afstandje. Wat als de andere kinderen haar niet aardig vinden? Of niet slim? Of niet stoer? … Met wie moet ze spelen? Of wie zal er met haar spelen? Juf Margriet vangt haar op en geeft haar een plaatsje in de klas naast Vlievark. Ook al spreken de twee niet dezelfde taal, toch vinden ze elkaar best aardig. En zo wordt beetje bij beetje het ijs gebroken. Tot ze samen een mooie tekening maken…
Connie Snoek, die van vele markten thuis is, gaf eerder reeds het beste van zichzelf in eenvoudige kartonboekjes en verschillende prentenboeken. Maar in dit prentenboek over vriendschap en (anderstalige) nieuwkomers zet zij nog een stap verder. Zij tekent, schildert en componeert mooie beelden die balanceren tussen concreet en abstract, waarbij de emoties zichtbaar en voelbaar zijn. De ritmische tekst leest prettig voor en geeft een zetje aan het kijken naar de prenten. Naar het zoeken, ontdekken en zelf verder fantaseren. Want dat doen de prenten in aangename tinten met gemak.
Een oogstrelend geheel dat je keer na keer kan bekijken en ‘lezen’ en waarin je telkens  iets nieuws kan ontdekken. Een warm verhaal vol gevoel dat stof geeft tot overpeinzing en reflectie. Over de maatschappij en hoe zij evolueert en over je thuis voelen op een andere plek. Over vriendschap en over zoveel meer.
Meer dan duidelijk een eigentijds werk vol herkenning en gevoel.

Eric Vanthillo - november 2023

Zoek op bib.be

 

 

Spelen met letters/2023

https://pluizuit.be/boek/spelen-met-letters/

 

Coverafbeelding van: Spelen met letters

Trefwoord(en)
letters
alfabet
fantasie
creativiteit

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

 

 

Na ‘Spelen met cijfers’ (uitgave april ’22) is er nu ook deze ‘Spelen met letters’, waarin Connie Snoek zich kleurrijk uitleeft met de vormen van de letters van het alfabet. In groepjes van 4 (of 2 op het einde) schildert zij diertjes of andere creaturen vol fantasie waarin je de letters blijft herkennen dankzij hun heldere basiskleuren.
Dit is duidelijk een boekje voor een erg jong publiek dat geboeid zal kijken, zoeken en ontdekken. En tegelijkertijd worden ze zich bewust van de letters waarmee ze later verbanden zullen zien en maken en zo zullen komen tot lezen en schrijven.
Het geheel is stevig uitgegeven in karton en oogt bijzonder kleurrijk en aantrekkelijk.
Een mooie en een geslaagde start vol fantasie om taal te introduceren en tegelijkertijd voor een creatieve lees-promotie!

Eric Vanthillo - mei 2023

Zoek op bib.be

 

 

 

Spelen met vormen/2023

https://pluizuit.be/boek/spelen-met-letters/

 

 

 

Coverafbeelding van: Spelen met vormen

Trefwoord(en)
vormen
fantasie
dieren
spelen
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

 

 

Na ‘Spelen met cijfers’ (uitgave april ’22) en ‘Spelen met letters’ (uitgave 2023), is er nu deze al even kleurrijke en speelse ‘Spelen met vormen’, waarin Connie Snoek zich uitleeft met vele vormen in diverse maten en kleuren.
Op elke dubbele pagina (in stevig karton) vind je aan de ene kant verschillende vormen lukraak bij elkaar. Soms zie je er alvast een aanzet van een figuur in. Aan de andere kant brengt ze dezelfde vormen samen tot een fantasierijke compositie met telkens een dier centraal: een konijn bij een bloem, twee vliegende vogels, een blije muis, en meer.
Dit is alvast een geslaagde en speelse aanzet vol fantasie en inspiratie om zelf met vormen aan de slag te gaan. Om te tekenen, te kleuren of te schilderen, te knippen, te plakken, …
Plezier verzekerd!

Eric Vanthillo - oktober 2023

Zoek op bib.be